[PROGRAM] Festival Kesenian Islam UiTM 2014

admin-ajax

” Festival Kesenian Islam UiTM 2014, merupakan program yang julung kali diadakan bertujuan menyemarakkan aktiviti kesenian dan kebudayaan dari sudut nilai-nilai Islam.

Pada tahun ini, Festival Kesenian Islam merangka program yang berlainan bagi menarik penyertaan & perhatian warga pelajar UiTM Shah Alam dan masyarakat setempat sebagai salahsatu usaha menyebarkan dakwah Islamiah secara berhikmah. “

Pertandingan Puisi Islam (7 & 8 November)

puisi
Pertandingan Puisi Islam Sempena Festival Kesenian Islam UiTM 2014, merupakan satu program yang julung kali diadakan bertujuan menyemarakkan aktiviti kesenian dan kebudayaan dari sudut nilai-nilai Islam melalui penganjuran Pusat Kebudayaan UiTM.Borang Pendaftaran boleh dapatkan di Pejabat Pusat Kebudayaan.

Pertandingan Laungan Azan (8 November)

azan
Pertandingan Laungan Azan sempena Festival Kesenian Islam UiTM 2014, merupakan satu program yang julung kali diadakan bertujuan menyemarakkan aktiviti kesenian dan kebudayaan dari sudut nilai-nilai Islam melalui penganjuran Pusat Kebudayaan UiTM.

Persembahan Malam Tangisan GAZA (8 November)

admin-ajax
Bersempena Festival Kesenian Islam UiTM 2014, merupakan program yang julung kali diadakan bertujuan menyemarakkan aktiviti kesenian dan kebudayaan dari sudut nilai-nilai Islam melalui penganjuran Pusat Kebudayaan UiTM. Artis Jemputan Bilal Muda Amnan, Razak Ahmad & Kumpulan Nasyid SOFWAH.

Festival Kesenian Islam UiTM 2014
LokasiDewan Resital Panca Sakti, Pusat Kebudayaan
Tarikh7 dan 8 November 2014
Masa9.00 pagi – 10.30 malam
AnjuranPusat Kebudayaan HEP
Pertanyaan012-2856240 / salehudin@salam.uitm.edu.my
Tweet about this on TwitterShare on Facebook193Share on Google+0